Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijsvergelijking supermarkten:

Whole Foods fors duurder dan bio-concurrent Kroger

Whole Foods gaat in het prijzenoffensief voor biologisch voedsel de prijzen verlagen. De prijzen dalen echter niet sterk genoeg om te concurreren met rivaal Kroger. Dat blijkt uit een recente winkelcheck van de Business Insider. De prijzen van 31 producten werden vergeleken tussen een Whole Foodsfiliaal en een nabijgelegen Kroger filiaal in Glen Allen, Virginia. De tas met biologische producten van Whole Foods was 60 dollar duurder dan de vergelijkbare tas bij Kroger.Bij Whole Foods stond er $191,41 op de kassabon tegen $131,89 bij Kroger na het doorberekenen van de verschillen in verpakking. Dit prijsverschil kwam onverwacht, temeer omdat Whole Foods had beloofd de prijzen te zullen verlagen.

De grootste prijsverschillen zaten in kokosnootolie, verse kalkoen, fruit en zalm en soms was de prijs wel twee keer zo hoog bij Whole Foods. Zeven producten waren van hetzelfde merk. Amandelmelk was in de aanbieding bij Whole Foods maar 2 dollarcent duurder. Naturel kokosnootsap was $0,40 per pak duurder bij Whole Foods.

Indien producten van hetzelfde merk niet bij beide supermarkten voorradig waren, vergeleek Business Insider de huismerken. Bij elke van deze vergelijkingen bleek het huismerk van Whole Foods duurder te zijn dan dat van Kroger. De pindakaas met stukjes noot, bijvoorbeeld, was bij Kroger $1,50 goedkoper dan bij Whole Foods.

Whole Foods verdedigde haar prijzen door te zeggen dat ze strikte kwaliteitsnormen hanteren, wat kosten met zich meebrengt. Zalm, rundvlees en kalkoen bevatten bijvoorbeeld geen toegevoegde groeihormonen of antibiotica. De duurdere bananen werden verdedigd met de reden dat daar beurzen voor studenten uit gefinancierd worden. Krogers huismerk belooft nu om ook dergelijke normen te gaan hanteren.

Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de prijsverschillen.

Bron: Business Insider
Publicatiedatum: