Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verbetering positie kleinschalige telers

Rwanda en Uganda zetten pootgoedsysteem op

Een regionaal project is opgezet voor de ontwikkeling van een aardappelpootgoed in Rwanda en Uganda. Het project dat de naam 'African roots and tubers: Strengthening linkages between small actors and buyers' heeft gekregen, moet de betrekkingen tussen kleinschalige telers en handelaren versterken. Het project werd aangekondigd bij de opening van een driedaagse workshop in Kigali, die in het teken stond van de toegang tot kwaliteitspootgoed voor lokale aardappeltelers.

Men hoopt hiermee de positie van kleinschalige telers in de pootgoedsector te verbeteren in zeven Afrikaanse landen, behorende tot de zogenaamde ACP-staten (Afrikaans, Caraïbisch en Atlantisch) door het versterken van de banden tussen binnenlandse en regionale markten.

Het project wordt gesubsidieerd door de EU met steun van de VN Voedsel- en Landbouworganisatie.

De landen, die zullen profiteren van de €5 miljoen subsidie, zijn Benin, Kameroen, Ivoorkust, Ghana, Malawi, Uganda en Rwanda.

In Rwanda en Uganda richt het project zich met name op het versterken van de capaciteit van belanghebbende partijen binnen de Ierse aardappelhandel.
Publicatiedatum: