Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotland: Drones inzetbaar bij aardappelteelt

Gewasdeskundigen van de de Universiteit van Aberdeen en het James Hutton instituut zijn van mening dat drones in de toekomst behulpzaam kunnen zijn bij de ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen. De op afstand bedienbare drones zijn uitgerust met een camera, waardoor zij tijdens hun vlucht over de aardappelvelden honderden opnames kunnen maken. Op basis van deze beelden wordt een driedimensionale weergave van de gewassen gemaakt. Gewasdeskundigen kunnen aan de hand van deze driedimensionale weergave vervolgens de groei en gezondheid van de gewassen nauwkeurig in kaart brengen. De drones hebben een snelheid van zo'n 80 km per uur en vliegen op een hoogte van 120 meter waarbij zo'n 1000 beelden vastgelegd kunnen worden.

De onderzoekers, Ankush Prashar en Hamly Jones, werken samen met de firma Survey Solutions Scotland om de mogelijkheden van het gebruik van driedimensionale beelden voor de analyse van zaken zoals bijvoorbeeld het productievolume verder te onderzoeken.

Prashar geeft aan dat het inzetten van drones de ontwikkeling van nieuwe rassen mogelijk aanzienlijk kan versnellen.

Tot op heden vindt evaluatie van experimentele rassen plaats aan de hand van onderzoek na de oogst. De nieuwe opnametechnieken bieden onderzoekers echter de mogelijkheid om tijdens de teelt de invloed van water en voedingstoffen op de groei en ontwikkeling van de aardappelen te bestuderen.

Bron: scotsman.com
Publicatiedatum: