Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nature & More: van 1 naar 4 telers bio-paksoi

Deze winter groeit Nature & More van één teler naar niet minder dan vier telers die biologische paksoi gaan kweken. Rob van Paassen uit Oude Leede levert al jaren met succes paksoi aan Nature & More, maar dankzij de grote vraag komen er nu ineens drie telers bij: Rini Hopmans uit Bergen op Zoom, Organic Brothers uit Sirjansland en Frank de Koning uit Tinte.De tuinders Frank, Rini en de broers Van der Meer teelden tot nu toe biologische tomaten, komkommers en andere biologische kasgroenten voor Nature & More, maar in de koude periode lag hun grond stil. Paksoi is echter een ideale teelt in het najaar, omdat de kas er nauwelijks voor verwarmd hoeft te worden. Biologisch geteeld is de paksoi dan ook in alle opzichten een duurzaam gewas.

Kenmerkend voor biologische kasteelt is dat de groenten in de grond staat en niet in substraat. Rini Hopmans, biologische komkommerspecialist uit Bergen op Zoom, vindt het een mooie uitdaging: "De bodem is heel complex. Daar valt nog ontzettend veel te ontdekken. Als je grond in balans is, kunnen wortels zich beter ontwikkelen. Dat leidt tot een gezonde, weerbare plant. Ziekten en plagen krijgen minder kans en het eindproduct heeft een betere smaakbeleving."

Product manager Janco Koole meldt dat de toegenomen productie het mogelijk maakt om grotere klanten te bedienen en interessante aanbiedingen te doen. Kijk voor meer informatie over de telers op de Nature & More pagina's van de telers: Rini Hopmans met code 184, Organic Brothers met 300, Frank de Koning met 179 en Rob van Paassen met 183.

Meer informatie:
Eosta / Nature & More

Michaël Wilde
T: +31 (0)180 63 55 63
M: +31 (0)6 20535063
E: [email protected]
www.eosta.com

Publicatiedatum: