Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 en 2 december op de SS Rotterdam.

Kwaliteit en informatiedelen centraal op het 2e EU Forum & Roundtable

De verwachtingen bij de consumenten over de kwaliteit van AGF-producten zijn hoog. Natuurlijk moeten ze veilig zijn. Retailers stellen dan ook steeds strenge eisen als het gaat om teeltinformatie. De vraag is of deze basisvoorwaarde voldoende is? Steeds vaker vragen consumenten naar het verhaal achter het product. Wat is ermee gebeurd? Waar komt het vandaan? De vraag is: wat is de impact hiervan op de wijze waarop ondernemers het delen van informatie in de AGF-keten organiseren? En hoe kan dat gebeuren zonder dat de kosten totaal uit balans raken? Van opschrijven/vastleggen in informatiesystemen worden onze producten immers niet direct veiliger. Dat zijn kwesties waarop vele sprekers tijdens het tweede EU Forum & Roundtable op ingaan.

Zo neemt J. Hulleman van Jumbo de bezoeker mee in zijn visie dat telers en retailers meer informatie moeten leveren. Metro Trading Office Valencia laat zien hoe haar tracking & tracing in AGF momenteel wordt uitgerold in Spanje. En hoe reageert de handel? B. Horsbrugh, Univeg, gaat in op de uitdagingen in foodsafety vanuit dit perspectief. Achter deze vragen in de keten schuilt een wereld van uitdagingen voor de teelt. A. Arts, United Fresh New Zealand, gaat in op het eenvoudig in de teelt meenemen van foodsafety informatie. K. Kuhl, Chairman of the Board of Directors of Peak of the Market & President of Canadian Horticultural Council laat zien hoe de Canadese telers dit aanvliegen. Maar bovenal : welke standaarden gaan we gebruiken?

Er is momenteel veel aandacht voor de Global Location Number. De Verenigde Naties, United Nations Global Compact, gaan alle agrarische bedrijven in de wereld voorzien van een identificatie om zo de registratie m.b.t. Sustainable Development Goals mogelijk te maken. J. Wozniak (International Trade Center, Switserland) praat u hierover bij. Maar ook vanuit de zogenaamde input-industrie (meststoffen, bestrijdingsmiddelen, zaden) wordt hard gewerkt aan oplossingen (bijv. in AGgateways SPADE) om productinformatie makkelijker en toegankelijker te maken voor de keten.

Wilt u tenslotte meer leren dan is er uiteraard gelegenheid kennis te nemen van het Amerikaanse Produce Traceability Initiative (PTI) over T&T in de Verenigde Staten. Ook staan de ontwikkelingen in eLab voor labinformatie en eCrop niet stil en kunt u hier kennis van nemen.

Aanmelden en meer informatie:
Meer informatie en aanmelding kan vanaf nu op de website. Hier vind u ook de meest actuele info over het programma. Wilt u alleen deelnemen aan het Forum of alleen komen cherry picken tijdens de Roundtables dan kunt u ook kiezen voor aanmelden voor een dag. Een andere mogelijkheid is dat bijvoorbeeld de directie deelneemt aan het forum en een medewerker aan de meer detail-sessies bij de Roundtables. U kunt dit aangeven op het aanmeldformulier op de website.

Wij zien u graag op 
Publicatiedatum:
Auteur:
©