Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse aardappelmarkt week 45 / 2015

Aardappelprijzen stabiel

Een breed productpalet aan opslagaardappelen kenmerkte de Duitse aardappelhandel in week 45. Het aanbod viel zoals gebruikelijk relatief groot uit, maar oriƫnteerde zich meestal aan de vraag. De vraag was rustig tot tevredenstellend. Soms was de verkoop vanwege de vakantieperiode iets ingeperkt. Aangezien de vraag en het aanbod over het algemeen redelijk met elkaar in evenwicht waren, bleven de prijzen grotendeels stabiel. Vergeleken bij de voorgaande week bleef het prijsniveau gelijk.


Gemiddelde prijzen Duitse consumptieaardappelen Bron: BLE

Prijsverlagingen zag men maar zelden. Uitsluitend in Berlijn was de toevoer van onvoldoende omvang. Als gevolg hiervan konden de handelaren voor sommige variƫteiten de prijzen probleemloos verhogen. Naast de Agata van Franse oorsprong waren er inmiddels ook rariteiten zoals Magenta Love, Blue Belle en Corne de Gatte op de markt te vinden. Deze bijzonder kleurrijke aardappelen waren allemaal in houten kistjes van 5 kg verkrijgbaar.


Bron: BLE
Publicatiedatum: