Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Provincie Shandong centrum Chinese blauwebessenteelt

China: Sterke groei blauwebessenproductie

"In China neemt de populariteit van blauwe bessen snel toe. Vier tot vijf jaar geleden, toen blauwe bessen steeds meer onder de aandacht kwamen, lag de prijs van 500 gram blauwe bessen rond de €21. Hierdoor legden telers zich in toenemende mate toe op de blauwebessenteelt. In de provincie Shadong, waar zich het grootste teeltgebied bevindt, is het areaal met 50% uitgebreid ten opzichte van twee jaar geleden," legt Lili Chen, van Likoucun Blueberry Cooperative, uit.Blauwebessenstruiken in de Chinese provincie Shandong

De meeste telers in Shandong telen dezelfde blauwebessenvariëteit omdat ze een product op de markt brengen waar de consument al vertrouwd mee is. De blauwebessenteelt vereist goede opslag- en koelfaciliteiten. Deze zijn echter niet altijd voorhanden in China. De telers in Shandong leveren hun product dan ook bij voorkeur aan lokale handelaren. Vanwege de grotere productie zijn de prijzen lager dan vorig jaar.


Miss Lili Chen van de Likoucun Blueberry Cooperative in Shandong

Chen legt uit dat het bedrijf naast de eigen productie ook blauwe bessen afneemt bij plaatselijke telers. Het bedrijf heeft het voordeel dat de plantages nabij het Yun meer gelegen zijn, waardoor de aarde vruchtbaar is. De oogst begint in de maand juni, wat vroeg is ten opzichte van andere teeltgebieden in China. Hierdoor kan het fruit de gehele junimaand tegen een goede prijs verkocht worden.

"Dit jaar hebben we 100 hectare blauwe bessen aangeplant, met een totale opbrengst van 500 ton. De prijzen liggen rond de €3,64 per 500 gram. Hoewel de prijzen lager zijn dan in voorafgaande jaren, maken we nog altijd winst. We kijken momenteel dan ook nog niet naar het buitenland maar zijn onszelf er wel van bewust dat de lokale markt verzadigd raakt. Om die reden richten we ons op het vinden van nieuwe zakenpartners en retailers in andere delen van China," aldus Chen.PeiFeng Xu & Lili Chen
ShanDong ZaoZhuang LiKouCun Blueberry Cooperative
http://12351406 .czvv.com
Email: [email protected]

Publicatiedatum: