Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Herbafrucht

Duitsland: tekort aan bieslook en basilicum

Tussen november en februari is de vraag naar kruiden groot. "Het seizoen is in volle gang en verloopt tot nu toe in een gelijkmatig en constant tempo", zegt Georg Steinkeller van het bedrijf Herbafrucht uit München. "De prijzen zijn erg stabiel. Dat is echter ook normaal op de kruidenmarkt. Anders dan bij groenten en fruit blijven de kruidenprijzen vaak erg constant."


Georg Steinkeller van Herbafrucht

Tekorten
Zijn kruiden importeert de groothandelaar hoofdzakelijk uit Israël en India. "Onlangs kwam het tot een onverwacht grote toename van de vraag", schetst Georg de situatie. "Daar was de markt nog niet op voorbereid." Deze verhoogde vraag heeft vooral bij bieslook en basilicum tot tekorten geleid. "Terwijl alle andere kruiden normaal beschikbaar zijn, zijn bieslook en basilicum momenteel schaars", aldus de groothandelaar.

Productie-uitval
Naast de verhoogde vraag heeft ook het weer haar aandeel aan de schaarste, aldus de deskundige. "De koele temperaturen één tot twee weken geleden hebben in Duitsland tot productie-uitval geleid. Daardoor moest hier het seizoen iets vroeger beëindigd worden."

Stijgende vraag
Rond de kerstperiode verwacht de groothandelaar een verder stijgende vraag. "Net als bij alle andere artikelen zal rond kerst ook de vraag naar kruiden toenemen. Voor de rest bevindt de kruidenmarkt zich op een zeer stabiel en regelmatig niveau. Er zijn momenteel geen grote pieken."


Georg Steinkeller
Herbafrucht GmbH
Großmarkt München
Tel. +49 (0)8065 - 906 190 2
[email protected]
www.herbafrucht.de