Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse groentenoogst 10% tot 15% lager

Tijdens de achtste editie van het Food Market and Trade Forum bevestigde landbouweconoom Bozena Nosecka dat gewassen in Polen te lijden hebben gehad onder de ongunstige weersomstandigheden. "De bodem was droog vanwege het uitblijven van sneeuw. Het voorjaar verliep koel wat de groei van gewassen heeft vertraagd. Bovendien was er een droge periode in juni en juli met hoge temperaturen en ook de maand augustus verliep zonder neerslag. Dit alles heeft ertoe geleid dat de groeiomstandigheden van groenten en fruit verder verslechterd zijn."

Nosecka geeft aan dat uit ramingen van het Bureau van de Statistiek blijkt dat het productievolume van veldgroenten mogelijk zal dalen met zo'n 16%. "Gewassen uit de Brassica familie, waaronder koolsoorten en aardappelen, hebben de meeste schade ondervonden en zullen te maken krijgen met een productiedaling van zo'n 15%. De tomatenteelt is het minst getroffen met een productiedaling van 10%."

Volgens Nosecka laten de ramingen voor de fruitteelt een wisselend beeld zien omdat er zowel voor als na de droge augustusperiode is geoogst. "De productie van aardbeien en kersen is licht gestegen ten opzichte van 2014. De zwarte bessen oogst daarentegen is sterk verminderd in vergelijking met vorig jaar.

Publicatiedatum: