Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Willem Kea: "Vraag overstijgt momenteel aanbod"

Greenfresh breidt uit om in toenemende vraag verpakte kruiden te voorzien

Tholen - Op de kruidenmarkt is het momenteel een spannende tijd. "De lokale aanvoer - en daaronder reken ik Nederland, België en Duitsland - valt weg. Wereldwijd zijn er her en der wat teeltproblemen geweest door de weersomstandigheden, waardoor de vraag het aanbod voor sommige producten overstijgt", vertelt Willem Kea van Greenfresh. Sinds bijna een jaar slaat de tegenvallende euro/dollar koers een groot percentage aan marge weg. Dat is een van de redenen dat de kosten voor verse kruiden gestegen zijn. "Onze kracht is dat we onze kruiden jaarrond beschikbaar hebben van zo dichtbij als mogelijk en zo ver als nodig."



Concurrentievoordeel voor Israël
"Met name Israël laat het momenteel afweten, ook kwalitatief gezien. Israëlische telers kunnen veelal iets goedkoper aanbieden doordat ze op de helft van de afstand van Europa zitten ten opzichte van Oostelijk Afrika. Dit geeft Israël in sommige gevallen een concurrentievoordeel qua prijs. Echter zal kwaliteit en vooral beschikbaarheid overleven op lange termijn. Spanje had wat opstartproblemen, maar komt nu goed aan de markt. Er is wat aanvoer uit Frankrijk en verder importeren wij grootste deel uit Afrika en dat verloopt erg goed", vervolgt Willem. Volgens de kruidenspecialist zijn de grootste tekorten de afgelopen weken geweest in basilicum, bieslook en koriander. "De komende tien dagen zal de markt nog wel krap zijn, maar ik verwacht dat vervolgens de aanvoer wat meer zal stabiliseren. Vaste programma's zijn goed in te vullen, maar op de vrije markt zijn er de nodige tekorten."



Uitbreiding
Opvallende trend is dat de vraag naar verpakte kruiden verder toeneemt. Greenfresh heeft hierop ingespeeld door de ruimte van de buurman te betrekken en een nieuwe, extra verpakkingslijn in gebruik te nemen. "Onze capaciteit werd echt te klein. Dankzij de uitbreiding kunnen we het hele kruidengamma ook verpakt aanbieden in (hersluitbare) schaaltjes, flowpack, blisters en staan we nog meer open voor nieuwe ideeën uit de markt. ''Samenwerken met je partners en ideeën uitwisselen heeft al veel vaker geleid tot succes voor alle partijen", besluit Willem tevreden.



Voor meer informatie:
Greenfresh
Vinkenweg 50 B
2231 NT Rijnsburg
Tel: +31 7140 10806
Fax: +31 7140 10012
willemkea@greenfresh.nl
www.greenfresh.nl