Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Menno Molenaar: "Ook bio-spruiten en paarse spruiten beschikbaar"

Spruitenprijs gedaald na goede seizoenstart

Tholen - Het Hollandse spruitenseizoen ging, mede dankzij de lagere opbrengsten, van start met goede prijzen. Momenteel is de prijsvorming in iets zwaarder vaarwater terecht gekomen. "De opbrengsten zijn niet enorm hoog en door het warme weer blijft de vraag wat achter. We kunnen wel wat lagere temperaturen gebruiken", verklaart Menno Molenaar van Van Oers United.
 
"De komende weken verwacht ik ook geen topopbrengsten, want iedereen is aardig bij met de oogst. De kwaliteit is beter dan vorig jaar en daar zijn we uiteraard erg content mee", vervolgt Menno. Hij is positief gestemd over de spruitenconsumptie. " We constateren een opwaartse lijn in Europa."
 
Volgens de verkoper is het spruitenareaal in Nederland redelijk stabiel. "Het krimpt eerder iets dan dat er uitbreiding is. Van Oers levert de spruiten door heel Europa aan een breed scala afnemers, variƫrend van retailers tot exporteurs, verwerkende industrie en foodservice. Ook levert het bedrijf op kleine schaal biologische spruiten. "Die vraag is best groot, maar om het in te vullen is nog behoorlijk complex, want het is geen makkelijke teelt", vertelt Menno.


 
Vanaf deze week biedt het bedrijf ook paarse spruiten aan. "En dat loopt gelijk goed. Ze worden naar tal van bestemmingen gestuurd, van de Benelux tot de Verenigde Staten. Het blijft een specialty en je moet niet in te grote aantallen denken, maar het is wel een product met groeipotentie", besluit Menno.

Voor meer informatie:
Menno Molenaar
Van Oers United
Tel: +31 (0)186-608052
[email protected]
www.vanoersunited.com