Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geert Vilez, Demargro:

"Preihandel rustig, maar prijzen tevredenstellend"

Tholen - De preimarkt is momenteel vrij stabiel te noemen. De vraag ligt niet hoog, maar er is ook niet zo veel aanbod. "De prijzen zijn goed", vertelt Geert Vilez van exportbedrijf Demargro. "Vandaag was dat rond de 40 cent. De afgelopen weken was het beeld aardig constant en werd er tussen de 40 en 50 cent aan de klok gedraaid."

Nood aan kouder weer
Demargro exporteert bijna 100% van hun prei. "De verkopen zijn flauw. Momenteel gaat er wat naar Spanje en er is ook wat vraag uit Frankrijk. Fransen schermen nog altijd hun markt af, dus dat gaat vrij moeilijk. We hebben dringend nood aan wat kouder weer om wat 'schwung' in de boel te brengen." Volgens Geert is er ook concurrentie uit Nederland. "Daar is de prijs ook wat goedkoper dan hier. Vandaag lag deze rond de 30 tot 35 cent."Minder aanvoer dan vorig jaar

Tot nu toe zijn de prijzen niet laag. "Voor de jonge prei is het seizoen voor de telers tevredenstellend tot nu toe. Ze hebben namelijk weinig werk aan de prei op het land, dus de kosten liggen lager dan bij strenge vorst." Vergeleken met vorig jaar is de situatie heel anders. "Er komt een stuk minder volume aan de klok. Als ik het goed voor heb hadden we rond deze tijd een derde van de prijs van nu en meer aanvoer. Nu ligt de aanvoer op een marktdag tussen de 180 tot 220 ton. Ik verwacht wel dat het volume volgende week of de week erna zal toenemen. En dan hopen op wat kouder weer. Dat hebben we nodig om de consumptie aan te zwengelen!"

Voor meer informatie:
Geert Vilez
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
www.demargro.be