Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rassenshow Agrico neemt bezoeker mee naar Marokko

Donderdag 5 en vrijdag 6 november houdt Agrico haar jaarlijkse rassen- en zaailingenpresentatie in Bant. Het themaland van dit jaar is Marokko. Dit is voor Agrico een belangrijke markt. De landbouwsector in Marokko beslaat ongeveer 40% van de beroepsbevolking, waardoor het de grootste werkgever van het land is. Aardappel is een van de meest geconsumeerde producten in Marokko en heeft een belangrijk aandeel in de groenten- en fruitmarkt. Marokko produceert jaarlijks meer dan 1,4 miljoen ton aardappelen, vooral voor de lokale markt. Met een jaarlijks verbruik van 35 tot 40 kg per inwoner is de aardappel een geliefd onderdeel van het dagelijkse menu van Marokkaanse gezinnen.

"In een Marokkaanse ambiance bieden we u tijdens onze show de gelegenheid om kennis te maken met onze meest recente kweekresultaten. Met onder andere de succesvolle roodschillige rassen Rudolph, Manitou, Kondor en Kuroda heeft Agrico een belangrijk marktaandeel in dit land," aldus Linda de Jong.

Spotlightrassen
Tijdens de internationale open dag in Marokko merkte Agrico dat Alouette opviel door haar hoge opbrengst, vorm en rode kleur. Het is volgens Linda dan ook niet voor niets dat Alouette dit jaar tijdens de show in de spotlights staat. "Alouette is een middelvroeg ras met grote ovale knollen en is ook geschikt voor de biologische teelt. Ook Carolus verdient het om in de schijnwerpers te staan. Carolus is een vroeg veelzijdig te bereiden ras met een gele schil en herkenbare rode oogjes. Het ras is zowel voor gangbare als biologische teelt geschikt en heeft een unieke resistentie tegen phytotophtora. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit ras inmiddels steeds breder geteeld wordt en verkrijgbaar is."

De rassenshow is voor Agrico een heel belangrijk evenement. "Ons kweekbedrijf Agrico Research is samen met haar aangesloten kwekers verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen voor alle markten waarop Agrico actief is. Deze rassen vormen de kiem van onze organisatie. Kwekers, stamselecteurs, telers, wederverkopers, verwerkers en belangstellenden uit meer dan vijftig landen over de hele wereld komen op 5 en 6 november naar Bant om onze meest recente kweekresultaten te bekijken en te beoordelen. Nieuw op de rassenlijst Dit jaar zijn er drie nieuwe Agrico-rassen op de Nederlandse rassenlijst verschenen. Een van deze drie rassen is Anouk, een middelvroeg geelschillig fijnvallend ras met een groot aantal rond/ovale knollen. Het tweede nieuwe ras is Ranomi. Dit vroege geelschillige ras kenmerkt zich door een goede schurftresistentie, prima consumptiekwaliteit en hoge opbrengst. Het derde ras is onze roodschillige Alouette dat ook nog eens in de spotlights staat."

Naast de presentatie van de nieuwe rassen zal directeur Jan van Hoogen de bezoekers tijdens zijn openingsspeech bijpraten over de laatste internationale ontwikkelingen binnen Agrico. Tijdens de rondgang over de show is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie:
Agrico
Linda de Jong-Hoeksma
Adviseur Coƶperatie en Communicatie
T: +31 (0)527 639980 / M: +31 (0)6 46705741
E: [email protected]
www.agrico.nl

Publicatiedatum: