Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robbert van Essen, Valstar

"Hete pepermarkt dit jaar"

Tholen - De pepermarkt is dit jaar bijzonder goed geweest. Maakt de prijs in andere jaren later in het seizoen nog weleens een vrije val, de afgelopen weken schoot de prijs de lucht in. "We hebben prijzen tussen de 10 en 12 euro kunnen maken, wat voor onze telers natuurlijk ook erg fijn is", vertelt Robbert van Essen, verantwoordelijk voor de peperverkoop bij Valstar Holland, dat marktleider is met Hollandse pepers.



"De komende weken begint de Spaanse aanvoer op gang te komen en aangevuld met wat Israëlische aanvoer zullen de prijzen wat gaan zakken, maar het algehele seizoen is prima verlopen", vertelt Robbert. "De producties en kwaliteit waren dit jaar top voor eigenlijk het hele peperassortiment. De telers haalden allemaal goede opbrengsten en kregen daar ook nog eens aardige prijzen voor met het einde van het seizoen als hoogtepunt."



Valstar heeft nagenoeg jaarrond productie van Hollandse bodem en start halverwege december alweer met belichte teelt van rode, gele en groene pepers en speciale soorten als Jalapeño en Fresno. In de afzet van de speciale soorten zit al langer een stijgende lijn en die zet onverminderd voort. 



"Hoe heter, hoe beter voor de Aziatische mensen. Zij vinden het geweldig als er weer wat nieuws op de markt komt. Voor zowel de Jalapeño als Habanero, maar ook de Naga Jolokia-peper is het een prima jaar geweest", zegt Robbert.



"Met de belichte teelt kunnen we deze winter onze klanten ook weer voorzien van Hollandse pepers. Klanten zijn bereid daar toch iets meer voor neer te leggen. Het belichte product is zo mooi. Daar kunnen de importpepers voorlopig nog niet tegen op", vertelt Robbert. Hij verwacht met name in het hete segment voor het komende jaar een kleine uitbreiding. "Maar ik hoop van harte dat die uitbreiding binnen de perken blijft. Een beetje te veel kan desastreus zijn voor de markt."



Voor meer informatie:
Robbert van Essen
Valstar Holland 
ABC Westland 110 
2685 DB Poeldijk 
T: +31 174 530817 
F: +31 174 530888 
[email protected]
www.valstar.nl