Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: nieuwe aanvoer geen verlichting uienprijzen

Ondanks de verse uien die eind oktober op de markt kwamen, zijn de uienprijzen in Maharashtra gelijk gebleven of zelfs gestegen. Groothandelaars schreven de prijsstijging eerder toe aan een tekort aan aanbod. Sommige van hen verdenken grote spelers in de regio ervan de prijzen te manipuleren. Ook het feit dat telers hun uien bewaarden totdat de prijzen beter werden zou aan de stijging bijgedragen hebben.

In augustus bereikten de prijzen een hoogte van 60-70 Roepie per kilo (€0,83-0,97/kg). Medio oktober, toen leveranciers uit Solapur, Gulbarga en andere delen van Karnataka hun uien op de bracht brachten, daalden de prijzen tot 15-20 Roepie (€0,21-0,28) op de retailmarkt. Maar begin deze week lagen de prijzen op de lokale markt bijna 80% hoger. Uien werden verkocht voor 35 tot 40 Roepie per kilo (€0,49-0,56/kg).

"De vraag naar uien in Aurangabad bedraagt 30 ton per dag, maar het aanbod is niet groter dan 22-25 ton. De kloof tussen vraag een aanbod heeft de prijzen aanzienlijk doen stijgen. Het gebrek aan regen heeft gezorgd voor een daling in productie," aldus een groothandelaar in Jadhavwadi.


Publicatiedatum: