Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelproductie bereikt laagterecord in Schotland

In Schotland is het aardappelareaal met afgenomen ten opzichte van vorig jaar van 2700 hectare naar 2600 hectare en betrof zowel poot- als consumptieaardappelen. 

Richard Lochhead, secretaris van plattelands zaken in Schotland, geeft aan dat het teleurstellend is dat de productie van aardappelen terugloopt maar dat het voor niemand als een verrassing komt.

"De laatste jaren zijn de aardappelprijzen in Europa ingestort vanwege de teruglopende vraag. De volatiliteit van de markt vraagt om een grotere flexibiliteit in alle geledingen van de Schotse bevoorradingsketen. Het ondersteuningsbeleid van de Schotse overheid voor de agrarische sector richt zich hier dan ook voornamelijk op."

Uit andere cijfers is gebleken dat het aardbeienareaal met 3% is gegroeid naar 940 hectare. Het frambozenareaal nam met 40 hectare toe, naar 350 hectare.Publicatiedatum: