Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dit jaar 30-40% minder

Tsjechische aardappeltelers ontvangen schadevergoeding

De Tsjechische Minister van Landbouw, Marian Jurecka, heeft bekend gemaakt dat aardappeltelers, die in 2015 meer dan 30% verlies hebben geleden, voor een compensatieregeling in aanmerking komen.

De Tsjechische Vereniging van Aardappeltelers verwacht dat als gevolg van de hittegolf van deze zomer, de aardappelproductie met 30% tot 40% verminderd zal zijn. Telers die aan kunnen tonen dat zij schade hebben geleden, komen voor een schadevergoeding in aanmerking.

Vanwege de beperkte productie, is de aardappelprijs aanzienlijk gestegen. De prijs voor een kilo aardappelen ligt momenteel rond de €0,26, dat is driemaal hoger dan vorig seizoen.

De minister heeft aangegeven dat de verliezen zich niet uitsluitend beperken tot de aardappelteelt. Ook overige groenten- en fruittelers, hopproducenten en veehouders komen mogelijk in aanmerking voor financiële compensatie. 

Publicatiedatum: