Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adrie Kleinjan:

"Aardappelopbrengsten aardig rechtgetrokken"

Tholen - De kwaliteit van de aardappelen is momenteel gewoon goed te noemen. Dat zegt Adrie Kleinjan van Kleinjan's Aardappelhandel uit Goudswaard. "In augustus hadden we niet durven dromen dat de kwaliteit en de opbrengst van de aardappelen op dit niveau zou komen. Tot medio september zag het er best zorgelijk uit, maar dat is aardig rechtgetrokken."


Adrie Kleinjan

De aardappelen zijn weliswaar onder nattere omstandigheden geoogst, maar met de nodige inspanningen liggen er voldoende droge aardappelen in de box gereed voor export. Dit heeft ook als gevolg dat de prijsontwikkeling, die een aantal weken geleden nog vrij hoog was, nu wat afneemt. We hebben nou eenmaal de beschikking over aardappelen waar we niet op gerekend hadden en die nagroei zal er ook zijn in de ons omringende landen. Dit kan mogelijk nog verdere invloed op de prijs hebben", vervolgt Adrie."De laatste weken hebben we aardig wat aardappelen verkocht en verladen. Ook voor deze week staat er weer genoeg op de rol, maar de teneur in de algehele aardappelhandel is dat het toch wat tegenvalt. Momenteel zijn met name Afrika en het Caribisch gebied aan de markt en er gaan wat aardappelen naar Oost-Europa, maar we zijn blij met wat we hebben", besluit de aardappelhandelaar.

Voor meer informatie:
Kleinjan's aardappelhandel
Zuidoordseweg 6
3267 LW Goudswaard
Tel.: 0186-692900
Fax.: 0186-691491
[email protected]
www.kleinjansaardappelhandel.nl