Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking TOP en Wiskerke in Daily Shallot binnen een jaar voorbij

Tholen - Precies een jaar geleden tijdens de PMA in Los Angeles presenteerden TOP Onions en Wiskerke Onions de nieuwe joint venture Daily Shallot. Doelstelling was destijds om met eigen teelt in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Nederland gedurende het hele jaar de levering van sjalotten te garanderen. Deze samenwerking is inmiddels beĆ«indigd. Voor de PMA dit weekend in Atlanta heeft alleen TOP Onions USA zich als standhouder ingeschreven. Wiskerke zal als bezoeker op de beurs present zijn. De website van Daily Shallot linkt inmiddels door naar Wiskerke.

Vorig jaar leken de bedrijven nog heilig in de samenwerking te geloven. "Van origine is TOP altijd meer gespecialiseerd geweest in teelt, terwijl bij Wiskerke meer de focus lag op de export. Door deze expertises te bundelen, ontstaat een enorm krachtige formule", verklaarde Chayenne Wiskerke vorig jaar. Dat beaamde Rien Murre: "Er is meer mogelijk met dit mooie product. Daarom hebben we de joint venture opgericht."

Destijds gaven de oprichters al aan dat er op termijn een bedrijf zou ontstaan, waarbij de aandeelhouders zich niet meer zouden bemoeien met de dagelijkse gang van zaken en waarbij Chayenne Wiskerke en Rien Murre zich langzamerhand uit Daily Shallot zouden terugtrekken. Van die planning is met het beƫindigen van de joint venture weinig meer over. Chayenne Wiskerke verwees eind september al voor een reactie door naar Rien Murre, die beloofde met een inhoudelijke reactie te komen als de zaken waren afgerond, maar daar nu op terugkomt.