Telegraaf vergelijkt opnieuw AGF-prijzen supermarkt

Welke prijzen hanteren de Nederlandse retail voor groenten en fruit? Telegraaf DFT Geld deed deze maand een steekproef onder de prijzen van vijf supermarkten in Amsterdam: Albert Heijn, Aldi, Lidl, Jumbo en Vomar. Hieruit blijkt dat de Nederlandse retail uiteenlopende prijzen rekent voor de dagelijkse portie vitaminen.

Voor 500 gram sperziebonen is de consument het voordeligst uit bij Lidl en Jumbo. Bij beide winkels betaalt u €0,89. Albert Heijn en Vomar rekenen met €0,99 iets meer. Supermarkt Aldi blijkt het duurst: €1,29.

Groot prijsverschil bananen
Grote verschillen vond de redactie ook in de bananenprijzen. Voor 1 kilo betaalden ze bij Albert Heijn €1,89 en bij Vomar €1,69. Bij Lidl, Jumbo en Aldi stond er €0,99 op de kassabon. Ook de prijzen van mango's lopen eveneens nogal uiteen. Bij Lidl en Aldi wordt €1,59 afgerekend voor een mango, terwijl dit fruit bij Jumbo €1,79 kost. Albert Heijn rekent €1,89 en Vomar €1,99. Voor elstar-appels is de klant bij Lidl het minste geld kwijt: €1,29 per kilo. Een galiameloen kost bij Aldi en Lidl €1,99. Bij Jumbo telt de klant €2,19 neer en bij Albert Heijn €2,29. Met €2,49 is de meloen het duurst bij Vomar.

Lidl en Aldi
Lidl en Aldi zijn met veel producten de voordeligste supers. Een aantal groenten en fruit was bij Aldi in de aanbieding. Vandaar dat de prijs van deze producten niet in deze vergelijking is meegenomen.

Bron: Telegraaf DFT Geld

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.