Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hapag-Lloyd tekent kredietovereenkomst voor financiering nieuwe schepen

Hapag-Lloyd heeft gisteren samen met een bankenconsortium een kredietovereenkomst over 372 miljoen Amerikaanse dollar (circa 331 miljoen euro) met een looptijd van 12 jaar ondertekend. Hapag-Lloyd zal het krediet gebruiken om vijf nieuwe schepen te financieren die in april 2015 besteld werden en die tussen oktober 2016 en mei 2017 geleverd zullen worden.

De vijf bestelde schepen zullen hoofdzakelijk op de routes in Zuid-Amerika ingezet worden en hebben elk een capaciteit van 10.500 standaardcontainers (TEU). Met elk 2.100 plaatsen voor koelcontainers ('reefers') zijn de schepen bijzonder geschikt voor het transport van bederfelijke goederen. Door middel van deze investering is Hapag-Lloyd van plan om de eigen positie als één van de grootste reefer-carriers ter wereld te versterken.


© Hapag-Lloyd

Het bankenconsortium wordt geleid door de consortiumleiders Credit Agricole, DNB, HSBC en UniCredit. Aangezien de investering bij een Koreaanse scheepswerf wordt besteed, verklaarden de Koreaanse exportkredietverzekeraars K-sure en KEXIM onder andere garant te staan voor Hapag-Lloyd waarmee zij de totale financiering veilig stellen.

Hapag-Lloyd besloot meteen om bij het financierende bankenconsortium haar reeds lopende doorlopende kredietmaximum van 95 miljoen Amerikaanse dollar (circa 84,5 miljoen euro) te verhogen naar 200 miljoen Amerikaanse dollar (178 miljoen euro), om zo haar liquiditeitsreserves tegen aantrekkelijke financieringsvoorwaarden te vergroten.

Bron: www.hafen-hamburg.de
Publicatiedatum: