Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Totale oogst van circa 50 tot 55 duizend ton

Duitsland: gemiddeld jaar voor pruimen en kwetsen

Pruimen en kwetsen horen in Duitsland tot het meest geliefde zomerfruit. Van augustus tot september is de vraag het grootst, meldt het persbureau voor Duitse groenten en fruit. "Dan is ook het aanbod het grootst", aldus een woordvoerder van het bureau. In totaal teelt men in Duitsland op een oppervlakte van circa 4.346 hectare pruimen, kwetsen, mirabellen en Reine Claudes. Het grootste aandeel hieraan hebben de pruimen met een areaal van 3.853 hectare.



"De oogst schommelt sterk van jaar tot jaar", aldus het persbureau. "Niet al het fruit dat aan de bomen hangt kan ook daadwerkelijk verkocht worden." Dit is deels te wijten aan de aantasting door de agressieve Aziatische fruitvlieg. De Aziatische fruitvlieg dook in seizoen 2014 voor het eerst op de Duitse akkers op en heeft enorme schade achtergelaten. "Ondanks de aantasting kon men nog circa 56.300 ton pruimen en kwetsen oogsten", zegt de woordvoerder van het bureau. "Dat is 16 procent meer dan in het voorgaande jaar."

Dit jaar rekent men op een totale oogst van circa 50.000 tot 55.000 ton. Dat is niet bovengemiddeld veel, maar ook niet erg weinig. Dit jaar hebben een vertraagde voorjaarsbloei, lage temperaturen en de aanhoudende droogte ertoe geleid dat de pruimen- en kwetsenoogst pas een week later dan gepland van start kon gaan. Dat is op zich een gemiddelde oogststart, meent het persbureau voor Duitse groenten en fruit.


Pressebüro Deutsches Obst und Gemüse
Im Zollhafen 24, D-50678 Köln
Tel. +49-221-56938-113
presse@deutsches-obst-und-gemuese.de
www.deutsches-obst-und-gemuese.de