Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijgende verkoop paraguayo's op Duitse markt; omzet nectarines neemt af

Ze is plat en handzaam: de wilde perzik laat de Duitse perzikmarkt weer opleven. De omzet die behaald wordt met nectarines neemt daarentegen af. Maar wat onderscheidt de verschillende soorten eigenlijk van elkaar?
  • Paraguayo, wilde of platte perzik
    Hij is plat, fluweelachtig, heeft wit vlees, een kleine pit en smaakt intens aromatisch. Net als alle perziken biedt hij zeer veel kalium voor de spieren en zenuwen. Tien jaar geleden was de wilde perzik nog een luxe product, maar inmiddels wordt hij in Spanje op grote schaal geteeld. In Duitsland cultiveren wijnbouwers sinds enkele jaren weer een ras op braakliggende wijnbergen, dat bijna uitgestorven was: de rode wijnbergperzik. Deze heeft in de herfst seizoen.
  • Gele perzik
    Deze klassieker is zo groot als een tennisbal, met een zachte vacht, geel sappig vruchtvlees en een mild aroma. Meestal stamt hij uit Spanje, maar vaak komt hij ook uit Italiƫ en Frankrijk. In de afgelopen decennia namen de vraag en het areaal af.
  • Witte perzik
    De witte perzik is sappig en heeft een fijn aroma. Witte perziken zijn duurder dan gele perziken, en zijn vooral in Frankrijk geliefd.
  • Nectarine
    Dit teeltresultaat uit een perzik en een pruim heeft een gladde, onbehaarde schil. Nectarines met vast vruchtvlees hebben meer dan dubbel zoveel vitamine C als perziken. Ze zijn ook minder gevoelig voor druk en laten zich beter transporteren.

Bron: www.test.de

Publicatiedatum: