Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Total Produce marktrapport voor juli

VK: Groot aanbod zomerfruit en zomergroenten

In Groot-Brittannië en op de rest van het noordelijk halfrond is het aspergeseizoen nu echt voorbij. Een bezoekje aan de New Smithfield Market in Manchester laat zien dat er een enorme verscheidenheid aan Britse zomergroenten verkrijgbaar is, zoals broccoli, erwten, tuinbonen, bloemkool, groene kool, courgette, rode bieten en radijs. Vanuit Spanje wordt weer suikermais ingevoerd. Ook voor Britse tomaten, die in vele variëteiten in Groot-Brittannië geteeld worden, is het seizoen in volle gang.

Zomerfruit

Brits zachtfruit is nu ook op zijn best. Er is een ruim aanbod beschikbaar, waaronder aardbeien, frambozen, blauwe bessen en kruisbessen. Vanuit Spanje en Italië wordt het heerlijkste steenfruit aangevoerd: perziken, nectarines, pruimen en abrikozen. Ook platte perziken zijn inmiddels overal in Groot-Brittannië verkrijgbaar. De eerste Britse kersen doen inmiddels hun intrede en het belooft een zeer goed kersenseizoen te worden.



In het onderstaande filmpje wordt het Total Produce groenten- en fruitrapport voor de maand juli gepresenteerd.



Klik hier om meer te lezen op totalproducelocal.co.uk.
Publicatiedatum: