Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Peter Visser: "Wie kwaliteit wil, wil Hollands fruit en geen aangeklede pit”"

Hollandse kersen specialiteit van Krimpense groothandel Visser

Tholen - Voor Groente- en Fruithandel P. Visser en Zoon zijn Hollandse kersen een heuse specialiteit. "Het begon als een hobby en nu zijn we de beste leverancier van Nederland met kersen uit de Betuwe", zegt eigenaar Peter Visser trots. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1919. Het familiebedrijf uit Krimpen aan den IJssel brengt het totale AGF-pakket aan de man, zowel richting grossiers als markthandelaren. "Richting winkels doen we niks."



Goede telers steken veel tijd in teelt
Momenteel biedt Visser kaskersen van de veilingen aan, maar hij wacht al met smart op het buitenseizoen. "Het aanbod kaskersen is ruimer dan we dachten. Er worden steeds meer kersen in de kassen geteeld. Wel komen de kersen van buiten later dan andere jaren. Ik ga zelf rechtstreeks naar de teler om de kersen voor de verkoop uit te zoeken. Je leert bij welke telers je moet zijn. De goede steken veel tijd in hun kersenteelt. Ze kijken naar de kers, keuren het sap- en zoetgehalte en daarna worden alleen de goede kersen geplukt. Een teelt heeft dan drie plukken van kwaliteitskersen. Alleen dan heb je de smaak van de echte Hollandse kers. Rechtstreeks van de boom en binnen één of twee dagen op de kraam. Heel anders dan die buitenlandse rommel."

Zijn voorkeur mag duidelijk zijn. Visser overweegt zelfs te stoppen met de vroege Spaanse kersen. "Met die vroege Spaanse handel wordt het steeds minder. Die mensen moeten echt eens leren hun kersen te sorteren en te verpakken. Nu ligt er onderin de bak zo vaak rode rotzooi. Het is goedkoop, maar het is afval. Het zijn kersen die door ongeïnteresseerde telers in één keer van de boom worden geritst. Knoeiers zijn het en dat is jammer. Wij hebben de kwaliteit van goede Hollandse kersen en verkopen veel. Dat is onze kracht. Wie kwaliteit wil, wil Hollands fruit en geen aangeklede pit. Wat ik zelf lekker vind, dat wil ik verkopen.", vertelt Visser.


Peter Visser

De kersentijd duurt maar een week of zes, maar dan is Visser ook dag en nacht met de kersen in de weer. "Dat vinden ze thuis niet zo leuk, maar het duurt maar maximaal acht weken en het is leuk om hierin een naam te hebben. In het kersenseizoen staan we erom bekend dat we per klant naar kersen zoeken die passen bij zijn gewenste maat of prijsklasse", vertelt Peter. In Zuid-Holland weten de mensen ons inmiddels wel te vinden, maar ik kijk niet naar provinciegrenzen. Waar er handel is, daar kom ik!"

Voor meer informatie:
Groenten en Fruithandel P en G. Visser
Van Polanenweg 4
2924 LT Krimpen a/d IJssel
Tel: 0180-512767
Fax: 0180-551178
pvisseragf@outlook.com