Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asda koopt veel watermeloenen in voor Ramadan

De Ramadan zal naar verwachting veel invloed gaan hebben op de consumptie. De Britse retailer Asda raamt een aanzienlijke toename van de vraag naar watermeloenen tijdens deze vastentijd. De inkopers van Asda hebben dit aangegeven bij hun toeleveranciers zodat zij grotere volumes in de orders in kunnen plannen de komende weken.

De verwachte toename in verbruik zal voornamelijk vanuit de moslimgemeenschap in het VK komen: vandaar dat Asda haar klanten tegemoet komt met watermeloenen van de variëteit Crimson. Een ras met pitten, die het meest populair is onder moslims.



Crimson watermeloenen worden geteeld in Marokko en in enkele Mediterrane delen van Europa zoals Italië en Griekenland. "Grote watermeloenvariëteiten zullen het meest in trek zijn tijdens de Ramadan", legt een toeleverancier aan de Britse retail uit. "Bovendien zal de vraag nog verder toenemen wanneer de junimaand warm is."

Moslims geven de voorkeur aan rode, grote watermeloenen met pitten. Dit in tegenstelling tot consumenten uit Centraal Europa die kiezen voor kleinere, gestreepte pitloze variëteiten. 

Bron: Mercados
Publicatiedatum: