Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cyprus en Italië bepalen de Duitse aardappelmarkt

Bij de Duitse groothandelaren tendeerde de belangstelling van de afnemers in week 20 duidelijk in de richting van de vroege aardappelen. Dat blijkt uit het BLE Marktbericht week 20/2015 van het Duitse ministerie van Landbouw en Voeding (BLE). De handel wordt momenteel vooral bepaald door de Cypriotische Annabelle en Italiaanse Sieglinde aardappelen. De prijzen voor Italiaanse vroege aardappelen konden in tegenstelling tot vorig jaar verhoogd worden. Zo kostte een kilo Italiaanse Sieglinde in week 20 2015 gemiddeld circa 0,99 euro. Vorig jaar lag deze prijs op slechts 0,72 euro per kilo. Voor de rest waren er in week 20 geen grote prijsveranderingen.

Bij de groothandelaren in Frankfurt en Berlijn moesten de prijzen tijdelijk verlaagd worden. In Hamburg arriveerden de eerste Duitse Annabelle aardappelen. Deze stegen bliksemsnel in prijs, maar desondanks was de vraag naar deze aardappelen goed. In de komende dagen wordt er gerekend op een toenemende toevoer van Duitse aardappelen.
Publicatiedatum: