Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse watermeloen krijgt concurrentie op Europese markt

Hoewel Spanje Europa's grootste leverancier van watermeloen blijft, neemt de concurrentie van andere landen zoals Marokko en Turkije toe.

De export van Marokkaanse watermeloenen is met 260% toegenomen van 8 miljoen kilo in 2013 tot 30 miljoen kilo in 2014. De Turkse export naar de EU nam binnen een jaar toe van 7 tot 18 miljoen kilo. Dit is een groei van 152,5%

Verder weg groeide de export van Costa Rica met 19,7%, die van Braziliƫ daalde met 7%, Panama meldt een groei van 23,3%, Senegal ging 6,9% meer exporteren en Tunesiƫ 7,5%. Deze zeven landen alleen al verkochten meer dan 150 miljoen kilo watermeloenen in 2014. Dit is een groei van 38% in vergelijking met de 109 miljoen kilo, die verscheept werd in het jaar ervoor. Deze zeven landen, verantwoordelijk voor 31,7% van de verkoop van watermeloenen, bereikten een totale afzet van 475 miljoen kilo.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van Europa's import van watermeloenen over de laatste vijf jaar.





Bron: ICEX
Publicatiedatum: