Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking veredelaars, Wageningen UR en HillFresh

Nieuw smaakmodel Galia-meloen in gebruik genomen

Wageningen UR Glastuinbouw heeft in samenwerking met veredelingsbedrijven Enza, Bayer CropScience, Seminis en Sakata, alsmede importeur HillFresh een model ontwikkeld om snel het smaakniveau van Galia meloenen te kunnen voorspellen. Aan de hand van enkele te meten parameters voorspelt het model de smaak van een Galia meloen.

Dit nieuwe smaakmodel maakt een versnelling en een verbetering van de smaakmeting van Galia meloenen mogelijk. Het model opent voor de veredelaars en handelspartijen nieuwe mogelijkheden gerichter te gaan werken aan de verdere verbetering van de smaak van hun producten. Het onderzoek is volledig gefinancierd door dit consortium, dat gevormd is naar aanleiding van een presentatie op de Fruit Logistica 2012.

Wageningen UR Glastuinbouw ontwikkelde eerder smaakmodellen voor tomaat en paprika. Deze unieke modellen maken een snellere en consequentere meting van smaakniveaus mogelijk. De metingen worden toegepast in veredelingsprogramma's en bij het ontwikkelen van teeltrecepten. Daarnaast vereenvoudigen ze de communicatie tussen ketenpartners en maken ze gerichte actie op smaakverbetering in de keten mogelijk, zodat er meerwaarde wordt gecreƫerd en de consument beter bediend wordt.

Partijen kunnen zich melden voor het uitvoeren van smaakmetingen van Galia meloen bij Smaakteam Bleiswijk via wouter.verkerke@wur.nl. Ook vragen over modelontwikkeling bij andere producten kunnen aan het team worden voorgelegd.

bron: Wageningen UR Glastuinbouw, 18/05/15

Publicatiedatum: