Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Univeg, Greenyard en Peatinvest onderzoeken bedrijfscombinatie

De Raad van Bestuur van Univeg maakt bekend dat het voorbereidende besprekingen aanvat met betrekking tot een mogelijke bedrijfscombinatie tussen Univeg Group, Greenyard Foods en Peatinvest. De Raad van Bestuur van Univeg is van mening dat een bedrijfscombinatie van de drie groepen de kans biedt om een wereldwijde speler in de groenten- en fruitsector te creëren die in staat is om het volledige assortiment van zowel verse producten, diepvriesproducten als conserven aan te bieden. De mogelijke combinatie van Univeg , Greenyard Foods en Peatinvest zou toelaten om een marktleider te creëren met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro.

Hein Deprez, Voorzitter van Univeg, Greenyard Foods en Peatinvest zegt:
"Het creëren van een gecombineerde groep met verse, diepgevroren en groenten en fruit in blik en glas zou gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders. Wij geloven dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groente- en fruitconsumptie."

Deprez Holding is een referentie-aandeelhouder in Univeg, Greenyard Foods en Peatinvest. Besprekingen met betrekking tot de waardering en transactiestructuur worden gepland, en een gezamenlijke strategische roadmap voor de gecombineerde entiteit wordt ontwikkeld. Er is geen definitief besluit genomen over de mogelijke structuur van een bedrijfscombinatie. Intussen bestaat er geen zekerheid over een overeenkomst tussen Univeg, Greenyard Foods of Peatinvest, of met betrekking tot de voorwaarden van enige dergelijke overeenkomst.

Over Peatinvest
Peatinvest en haar dochterondernemingen zijn reeds 30 jaar actief in de tuinbouwsector en tellen 400 personeelsleden. De Peatinvest Groep beschikt over 9 productievestigingen in 4 landen en levert aan wereldwijde telers een breed assortiment aan substraten voor de teelt van planten, fruit en groenten onder het Peltracom merk voor de professionele markt en onder het merk Agrofino voor de hobbymarkt.

Publicatiedatum: