Tentoonstelling over voedselinnovaties in Nederland
Louise O. Fresco, Gastconservator bij deze tentoonstelling, is voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research centre Louise O. Fresco. Zij selecteert als voedselexpert tien belofterijke innovaties, die de mondiale voedselcrisis moeten bezweren.
Verleden, heden en toekomst
Het besef van de mondiale voedselcrisis is niet alleen van deze tijd. Idealen, zorgen over en innovatieve oplossingen voor de voedselproblematiek in de wereld bestaan al langer. Enkele voorbeelden uit het verleden zijn de populariteit van de mutatietheorie van Hugo de Vries rond 1900 en de ontwikkeling van margarine vanaf de jaren '30. De kweekburger, die onlangs de collectie van Museum Boerhaave verrijkte, is een voorbeeld van een recente innovatie.
Honger naar meer?
Bij deze tentoonstelling komt een uitgebreid randprogramma. Onder meer:
Lezingenserie voor volwassen
Kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit
Speciale evenementen: Anders eten
Een educatief programma voor de HAVO/VWO bovenbouw
Kinderworkshops in de schoolvakanties
Cahier FOODTOPIA
Houd de website in de gaten voor aanvullingen.
Museum Boerhaave en partners
Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en de geneeskunde. De collecties behoren tot de wereldtop en weerspiegelen vijf eeuwen wetenschapsgeschiedenis in Nederland. Voor de tentoonstelling FOODTOPIA en het randprogramma werkt Museum Boerhaave samen met Wageningen University & Research Centre en Stichting Biowetenschappen en Maatschappij.
http://www.museumboerhaave.nl/tentoonstellingen/foodtopia/