Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
helpende hand loyale groep telers

Konaxx Onions maakt doorstart

Tholen - Begin januari deelde directeur Tjerk Nagel mede dat de activiteiten van Konaxx Onions per direct te staken. Een loyale groep telers en leveranciers die zich bereid heeft getoond om een helpende hand toe te steken, heeft deze situatie veranderd. "We zijn erg blij dat ons deze doorstart, in een iets afgeslankte vorm, is gegund", vertelt Tjerk. Het uiensorteer- en pakstation uit het Friese Sint Jacobi Parochie (voorheen Meijer BV) is al sinds 1917 actief.



Met Rusland als belangrijkst afzetland gooide de boycot deze zomer behoorlijk roet in het eten. "Tot augustus waren we een gezond bedrijf, maar dan koop je even iets minder concurrerend in en dan gaat het hard", blikt Tjerk terug. "Belangrijke les is dat we onze afzet breder zullen gaan spreiden. We gaan vol goede moed de toekomst in. En we zijn blij dat we ons duurzaamheidsproject 'De Friese Ui' ook doorgang kan vinden."

Konaxx exporteert voornamelijk binnen Europa met als belangrijkste afzetgebieden Scandinaviƫ, Rusland, Centraal Europa en de Baltische Staten. Klanten waren supermarkten, groothandelaren en verwerkingsbedrijven. Naast uien levert het bedrijf jaarrond aardappelen, kool, wortelen, bieten, knollen, rapen en prei.