Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
volgens Kassa’s boodschappentas

Aldi opnieuw goedkoopste supermarkt

ALDI is opnieuw de goedkoopste supermarkt van Nederland. Dit blijkt uit de boodschappentas-test van het televisieprogramma Kassa, waarbij 27 dezelfde producten van de huismerken van de zes grootste supermarkten van Nederland gekocht worden. De kassabon van ALDI noteerde 41,05 euro. De inhoud van de boodschappentas was daarmee 14,47 euro goedkoper dan de boodschappen van C1000, die als duurste supermarkt uit deze test kwam. Het verschil liep zelfs op tot meer dan 35%.
 
Tot de 27 gekochte producten behoorden onder andere kruimige aardappelen en elstarappels. Uit de test bleek dat de consument voor deze producten het voordeligst uit is bij ALDI.
 
Naast ALDI maakten Albert Heijn, C1000, Jumbo, Lidl en Plus deel uit van de test. De test werd voor het eerst gedaan in januari 2013. Waar ALDI begin 2013 al behoorde tot de goedkoopste supermarkten, is ALDI sinds september 2013 tot op heden de goedkoopste supermarkt van het land gebleken.
 
Uitbreiding assortiment
De afgelopen jaren heeft ALDI het aanbod onder andere uitgebreid met kruiden, sauzen, cosmetica, verse sushi, een biologische lijn met diverse superfood-artikelen en een forse uitbreiding van het assortiment verse groente en vers fruit doorgevoerd. En recentelijk is ALDI gestart met weekendvoordeel in de categorie vers vlees, vers brood en verse groente en vers fruit. De weekendaanbiedingen zijn scherp geprijsd, waarbij de korting kan oplopen tot meer dan 50%.
 
Best geteste producten
Diverse producten zijn het afgelopen jaar als beste getest door de Consumentenbond, zoals het croissantdeeg en de gemengde sla. Ook UNA wit vloeibaar wasmiddel is als Beste uit de test beoordeeld en UNA wit waspoeder en de Zoete Zon Bijenhoning als Beste uit de test en Beste koop. De 1 liter Rode wijn was vorig jaar al erkend als beste koop en nu recent ook de Zuid-Afrikaanse witte wijn.
 
ALDI is in Nederland opgericht in 1973 en bestaat meer dan 40 jaar. In Nederland heeft ALDI meer dan 500 filialen, die verdeeld over Nederland door negen distributiecentra worden bevoorraad. 
Publicatiedatum: