Italië: export tot oktober +4,5%

Volgens de laatste gegevens van Fruitimprese met betrekking tot de eerste negen maanden van 2014 is de Italiaanse omzet nog steeds positief. De omzet bedraagt € 587.000.000. Dit betekent wel een 6,7%-daling in vergelijking met 2013.

De geëxporteerde hoeveelheid is gestegen met + 4,6%, maar de waarde is 3,6% lager dan in 2013. De import is lager, zowel in termen van hoeveelheid (-3,1%) als in termen van waarde (-2,7%). Tussen januari en september hebben Italiaanse bedrijven 2,8 miljoen ton geëxporteerd met een totaal van iets meer dan € 2,8 miljard.


Klik hier om de grafiek te vergroten


De groente-export daalde (-1,9%), terwijl het in andere sectoren is gestegen. Dit is het geval bij vers fruit (+ 7,3%), citrus (+ 3,4%) en gedroogd fruit (+ 23,7%). In termen van waarde, was er een enkel een toename voor gedroogd fruit (+ 40,1%), terwijl groenten (-9,7%), citrus (-7,4%) en vers fruit (-4,5%) zijn gedaald.

Wat de invoer betreft, kocht Italië circa 2,4 miljoen ton producten uit het buitenland. Dit heeft een totale waarde van € 2.2 miljard. Er was een toename in hoeveelheid vers fruit (2,4%), gedroogd fruit (19,1%) en tropisch fruit (5,5%), terwijl citrus en groenten het niet zo goed (-23,9% en -6% respectievelijk) doen. In termen van waarde, deden groenten, citrus en gedroogde vruchten het slecht. Tropisch fruit deed het echter wel goed. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.