Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: export tot oktober +4,5%

Volgens de laatste gegevens van Fruitimprese met betrekking tot de eerste negen maanden van 2014 is de Italiaanse omzet nog steeds positief. De omzet bedraagt € 587.000.000. Dit betekent wel een 6,7%-daling in vergelijking met 2013.

De geëxporteerde hoeveelheid is gestegen met + 4,6%, maar de waarde is 3,6% lager dan in 2013. De import is lager, zowel in termen van hoeveelheid (-3,1%) als in termen van waarde (-2,7%). Tussen januari en september hebben Italiaanse bedrijven 2,8 miljoen ton geëxporteerd met een totaal van iets meer dan € 2,8 miljard.


Klik hier om de grafiek te vergroten


De groente-export daalde (-1,9%), terwijl het in andere sectoren is gestegen. Dit is het geval bij vers fruit (+ 7,3%), citrus (+ 3,4%) en gedroogd fruit (+ 23,7%). In termen van waarde, was er een enkel een toename voor gedroogd fruit (+ 40,1%), terwijl groenten (-9,7%), citrus (-7,4%) en vers fruit (-4,5%) zijn gedaald.

Wat de invoer betreft, kocht Italië circa 2,4 miljoen ton producten uit het buitenland. Dit heeft een totale waarde van € 2.2 miljard. Er was een toename in hoeveelheid vers fruit (2,4%), gedroogd fruit (19,1%) en tropisch fruit (5,5%), terwijl citrus en groenten het niet zo goed (-23,9% en -6% respectievelijk) doen. In termen van waarde, deden groenten, citrus en gedroogde vruchten het slecht. Tropisch fruit deed het echter wel goed. 
Publicatiedatum: