Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Rampzalig jaar voor aardappeltelers

De Italiaanse lokale aardappelmarkt liep in 2014 niet zo goed als voorgaande jaren. De omzet was traag en kwam nergens echt op gang. De opbrengst was vergelijkbaar met vorig jaar, hoewel slecht weer tijdens het eerste deel van het jaar de aanplant vertraagde. Het bureau voor de statistiek van de versmarkt in Lusia verwacht een lichte productiedaling (-3%) ten opzichte van het vorige seizoen.De lokale aardappeloogst begint in mei en duurt tot oktober voor de langwerpige en ronde rassen. Bijna alle aardappelen op de markt van Lusia zijn verpakt in 16/17 kg 30x40 trays van plastic of hout.Na acceptabele prijzen bij de start van het seizoen (22-37 cent / kg) daalden ze voortdurend en uiteindelijk bereikten ze 15-19 cent / kg in september: ver onder de productiekosten.

De kwaliteit was vanwege het slechte weer niet optimaal. Alleen het rode ras was van uitstekende kwaliteit.

Waarschijnlijk leidt het armzalige seizoen tot minder productie in het komende seizoen. Minder telers zullen zich naar verwachting wagen aan de aardappel.