Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Óscar Requena van Allium Prodiber

"Spanje: "Knoflooksector moet vaste prijzen bepalen"

Het gaat niet zo goed met de knoflooksector. Dit is zichtbaar in de extreem lage prijzen van de afgelopen drie campagnes.

Op dit moment variëren de prijzen tussen de 1,20 en 1,50 euro per kilo, afhankelijk van de rassen en maten. "Hoewel de gemiddelde prijs iets hoger is dan in de zomer, dekt het nog steeds niet de productiekosten. In dit stadium van het seizoen is de toename van de kosten te wijten aan gewichtsverlies door uitdroging, " zegt Óscar Requena, van het Spaanse bedrijf Allium Prodiber.

"Het aanbod van knoflook is toegenomen op een ongestructureerde manier in de afgelopen drie jaar. Dit is het gevolg van de goede resultaten van vorige seizoenen, waardoor veel producenten producten zoals knoflook, uien of aardappel zijn gaan telen."

Bovendien benadrukt Óscar Requena dat "er een gebrek is aan eenheid in de sector. Veel telers proberen hun producten kwijt te raken door te verkopen onder de kostprijs, waarmee de hele sector wordt beïnvloed.", zegt hij.
"De knoflookprijzen hadden 30 cent hoger kunnen zijn in de afgelopen drie seizoenen," voegt hij eraan toe. "Er moet meer eenheid in de sector komen, zodat de prijzen zelf vastgesteld kunnen worden in plaats van door de Europese importeurs ", bevestigt Requena.

Met ongeveer 300 hectare verspreidt Allium Prodiber knoflook in Castilië-La Mancha, Andalusië en Castilië-León onder de merknaam OSVI, zowel op de binnenlandse als de buitenlandse markt.
Voor meer informatie:

Voor meer informatie:
Óscar Requena
Allium Prodiber
+34 962256051
info@osvi.net
www.osvi.net
Publicatiedatum: