Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Half november recordprijzen verwacht voor limes

De ergste droogte sinds jaren is nog steeds gaande in Braziliƫ. Hierdoor is er daling in de productie en gaan de prijzen voor diverse producten in de lift. De prijzen van limes zijn verdrievoudigd in de afgelopen vier weken in de Braziliaanse markt. "Als gevolg van de droogte zijn er beperkte volumes beschikbaar. De lokale consumptie is nog steeds hoog. Limes zijn een belangrijk product voor de Brazilianen."

In een eerder interview met Freshplaza melde Daniel Briso van exporteur Argofruta dat de Braziliaanse export naar Europa dit jaar naar verwachting met 20% zou stijgen. "Hoewel het exportvolume van limes naar Europa hoger is dan vorige seizoenen, heeft Braziliƫ de afgelopen vier weken weinig fruit verscheept.

"Veel importeurs zijn ook minder gaan kopen omdat de prijzen erg hoog werden. Vooralsnog hebben Europese importeurs nog voorraden, maar daar houden ze het niet lang mee vol. Ook in Mexico is er minder productie vanwege het slechte weer. In de loop van de maand november zal dit een aanzienlijke prijsverhoging op de Europese markt zorgen."

Daniel Briso
ARGOFRUTA
T:+55 11 5593 5900
M:+55 11 9811 9899
[email protected]
www.argofruta.com


You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: