Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10% meer dan vorig seizoen

Mogelijk recordexport steenfruit Zuid-Afrika

Gunstige weersomstandigheden en een uitbreiding van het teeltgebied hebben ervoor gezorgd dat men in seizoen 2014/15 een recordexport van steenfruit uit Zuid-Afrika verwacht, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. In totaal zullen er volgens de eerste raming 17,56 miljoen dozen met steenfruit geƫxporteerd worden. Dat zou 10% meer zijn dan vorig jaar. Echter viel in seizoen 2013/14 de raming van de export duidelijk hoger uit dan de uiteindelijk daadwerkelijke exporthoeveelheid.

De Zuid-Afrikaanse branchevereniging Hortgro verwacht de sterkste exportstijging bij nectarines, waarbij de exporthoeveelheid met 15% zal stijgen naar 3,4 miljoen dozen. De exporthoeveelheid van zowel perziken als pruimen zal 10% hoger uitvallen dan vorig jaar. Bij perziken zal de exporthoeveelheid op 1,7 miljoen dozen liggen en bij pruimen op 11,5 miljoen dozen. Alleen de export van abrikozen zal licht dalen (-1%) en circa 960.000 dozen bereiken.

Het steenfruitseizoen van 2014/15 is in Zuid-Afrika circa 10 dagen eerder begonnen dan afgelopen jaar.
Publicatiedatum: