10% meer dan vorig seizoen

Mogelijk recordexport steenfruit Zuid-Afrika

Gunstige weersomstandigheden en een uitbreiding van het teeltgebied hebben ervoor gezorgd dat men in seizoen 2014/15 een recordexport van steenfruit uit Zuid-Afrika verwacht, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. In totaal zullen er volgens de eerste raming 17,56 miljoen dozen met steenfruit geëxporteerd worden. Dat zou 10% meer zijn dan vorig jaar. Echter viel in seizoen 2013/14 de raming van de export duidelijk hoger uit dan de uiteindelijk daadwerkelijke exporthoeveelheid.

De Zuid-Afrikaanse branchevereniging Hortgro verwacht de sterkste exportstijging bij nectarines, waarbij de exporthoeveelheid met 15% zal stijgen naar 3,4 miljoen dozen. De exporthoeveelheid van zowel perziken als pruimen zal 10% hoger uitvallen dan vorig jaar. Bij perziken zal de exporthoeveelheid op 1,7 miljoen dozen liggen en bij pruimen op 11,5 miljoen dozen. Alleen de export van abrikozen zal licht dalen (-1%) en circa 960.000 dozen bereiken.

Het steenfruitseizoen van 2014/15 is in Zuid-Afrika circa 10 dagen eerder begonnen dan afgelopen jaar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.