Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking kennisinstellingen in de aardappelketen

Op maandag 20 oktober hebben het Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaden en pootgoed van landbouwgewassen (NAK), de Aeres Groep (Groenhorst en CAH Vilentum), het Centre for Development Innovation (CDI) van de Wageningen Universiteit een intentieverklaring getekend waarin zij aangeven dat zij zich samen met het Agrofoodcluster willen inzetten voor de vorming van een kennis- en onderzoekscluster rondom de (poot)aardappelketen.Het Agrofoodcluster is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers en heeft een drietal speerpunten; Kennis, Innovatie en Business. Ieder bedrijf dat gelieerd is aan de agrofoodsector kan toetreden tot het Agrofoodcluster. Onder de paraplu van het Agrofoodcluster valt de pijler World Potato City Emmeloord. De partijen die vandaag hun handtekening onder de intentieverklaring hebben gezet zijn gevraagd hun expertise in te brengen op de twee gebieden Kennis en Innovatie van de pijler World Potato City. Hierdoor ontstaat er een unieke samenwerking, waarbij (aardappel)kennis van MBO tot WO niveau ontsloten wordt.

Daarnaast biedt deze samenwerking ook kansen om internationaal een breed kennispalet aan te bieden en gezamenlijk buitenlandse interesse rondom (poot)aardappelkennis – en onderzoek in te vullen.

Hierdoor wordt Nederland als aardappelkennisland nog beter gepositioneerd. Binnen het nieuwe lectoraat Aardappelketen en Sectorinnovatie van CAH Vilentum zal de samenwerking van genoemde partijen eveneens gestalte krijgen.

Publicatiedatum: