Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ierse rechtbank keurt fusie met Fyffes goed

Cutrale en Chiquita: sap en bananenmarkt onder druk

Ook de Ierse rechtbank heeft de verandering in de voorwaarden van de fusie tussen Chiquita en Fyffes goedgekeurd. De fusie tussen de bananengiganten, samen goed voor rond de 20% van de markt, is logisch. Het bod van sapgigant Cutrale is minder logisch, zeker gezien de marktsituatie voor sap en bananen in Noord-Amerika.

Onder de nieuwe voorwaarden krijgen Chiquita-aandeelhouders meer aandelen in de nieuwe onderneming dan aandeelhouders van Fyffes. De verhouding ligt op Chiquita 59,6% en Fyffes 40,4%. Daarnaast wordt onder de nieuwe voorwaarden de vergoeding voor Fyffes als Chiquita de deal afblaast verhoogd van 1% naar 3,5%.

Hoewel Chiquita marktleider is in de Verenigde Staten en de tweede positie heeft voor heel Noord-Amerika, staat de bananenmarkt onder druk. Sinaasappelsap, het hoofdproduct van Cutrale, toont een vergelijkbare trend. De verkopen in de retail daalden in juli tot een dieptepunt in de afgelopen 12 jaar en een daling van 8,3% ten opzichte van vorig jaar. Volgens de verwachtingen zal de consumptie wereldwijd dalen met 3,4%. Cutrale en Chiquita kunnen na een fusie wel concurreren met Fresh Del Monte en Dole, maar gezien de situatie van beide bedrijven is succes niet verzekerd.

Fyffes en Cutrale zijn allebei nog in de race voor een fusie of overname van Chiquita.
Publicatiedatum: