De Buurtboer verhoogt kennisniveau voeding onder werkend Nederland
Eén op de drie werkende Nederlanders zou graag gezonder willen lunchen tijdens de werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van de Buurtboer. De lunchleverancier speelt in op deze wens, en niet alleen met hun uitgebalanceerde lunches. Oprichter van de Buurtboer, Caroline van der Lande: "Nieuwe klanten krijgen van ons een gratis voedingsworkshop om zo hun kennis over voeding te vergroten. Wij geloven dat dit zowel de werknemer als de werkgever ten goede komt. Het blijkt dat 57% van werkend Nederland vanuit gezondheidsmotieven heel bewust luncht. En hoewel 28% zegt bij het kopen van producten voor de lunch te kiezen voor "goede" (ambachtelijk, biologische, lokale) producten, geeft 31% van de Nederlanders aan nóg gezonder te willen eten."
Claire van den Heuvel, oprichter van Bluebelle Foodworks onderkent het belang van een gezonde lunch. "Tijd en rust nemen voor een gezonde lunch is van groot belang voor de energie voor de rest van de dag. Vaak is het ook onwetendheid bij werknemers waardoor het eten tijdens een werkdag gezonder kan. Men wil wel gezond eten, maar weet niet precies wat gezond is en wat niet. Een aantal eenvoudige aanpassingen in het voedingspatroon kan bijvoorbeeld al een grote impact hebben op je energieniveau: denk aan minder suiker tijdens de lunch of de snack om 16:00 vervangen door een gezond alternatief als noten."
Van der Lande: "Wij zien in onze business steeds meer dat werkgevers kiezen voor een gezond alternatief als lunch voor hun werknemers. Een goede ontwikkeling'', volgens van der Lande. ''Want de impact van een gezonde lunch is enorm en kan bijvoorbeeld invloed hebben op een hogere arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim."
Het onderzoek is uitgevoerd door PanelWizard Direct onder 533 werkende Nederlanders. Het volledige onderzoek is beschikbaar via onderstaande contactgegevens.