Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Buurtboer verhoogt kennisniveau voeding onder werkend Nederland

Vanaf september gaat de Buurtboer een samenwerking aan met Bluebelle Foodworks. De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches, wil hiermee tegemoet komen aan de toenemende vraag naar kennis over goede voeding. Niet alleen thuis, ook op kantoor heeft werkend Nederland behoefte aan gezonde, goede voeding én aan kennis hierover om zo bewuste keuzes te kunnen maken.

Eén op de drie werkende Nederlanders zou graag gezonder willen lunchen tijdens de werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van de Buurtboer. De lunchleverancier speelt in op deze wens, en niet alleen met hun uitgebalanceerde lunches. Oprichter van de Buurtboer, Caroline van der Lande: "Nieuwe klanten krijgen van ons een gratis voedingsworkshop om zo hun kennis over voeding te vergroten. Wij geloven dat dit zowel de werknemer als de werkgever ten goede komt. Het blijkt dat 57% van werkend Nederland vanuit gezondheidsmotieven heel bewust luncht. En hoewel 28% zegt bij het kopen van producten voor de lunch te kiezen voor "goede" (ambachtelijk, biologische, lokale) producten, geeft 31% van de Nederlanders aan nóg gezonder te willen eten."

Claire van den Heuvel, oprichter van Bluebelle Foodworks onderkent het belang van een gezonde lunch. "Tijd en rust nemen voor een gezonde lunch is van groot belang voor de energie voor de rest van de dag. Vaak is het ook onwetendheid bij werknemers waardoor het eten tijdens een werkdag gezonder kan. Men wil wel gezond eten, maar weet niet precies wat gezond is en wat niet. Een aantal eenvoudige aanpassingen in het voedingspatroon kan bijvoorbeeld al een grote impact hebben op je energieniveau: denk aan minder suiker tijdens de lunch of de snack om 16:00 vervangen door een gezond alternatief als noten."

Van der Lande: "Wij zien in onze business steeds meer dat werkgevers kiezen voor een gezond alternatief als lunch voor hun werknemers. Een goede ontwikkeling'', volgens van der Lande. ''Want de impact van een gezonde lunch is enorm en kan bijvoorbeeld invloed hebben op een hogere arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim."

Het onderzoek is uitgevoerd door PanelWizard Direct onder 533 werkende Nederlanders. Het volledige onderzoek is beschikbaar via onderstaande contactgegevens.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer