Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië kan concurrentie Spaans zomerfruit niet aan

Italiƫ heeft steeds meer moeite de concurrentie uit Spanje bij te benen. Een Italiaanse handelaar geeft toe dat ze de afgelopen jaren zijn ingehaald door de Spaanse telers. Voor het hardfruitseizoen maakt men zich zorgen over de grote voorraden die nog in opslag liggen.

Spaanse steenfruittelers zijn de Italiaanse telers voorbij gestreefd, de kwaliteit is goed en de prijzen lager. "Ze zijn goed georganiseerd. In de afgelopen jaren hebben ze ons ingehaald. Het Italiaanse steenfruit is dit jaar goed, maar voldoet niet aan de wensen van de buitenlandse markten," vertelt Paolo Bernardi van Cenerini Spa.

Bernardi vertelt dat ook op de hardfruitmarkt op dit moment het Spaans product overheerst. "De markt is momenteel gevuld met Spaanse vroege rassen, voordat de Italiaanse arriveren. Maar dit jaar wordt problematisch. De pakhuizen liggen vol met overzees fruit dat nog niet verkocht is."

De vraag is laag. Het bedrijf levert aan groothandels, winkels en markten en merkt dat de vraag erg laag is, met name voor perziken. "De middenklasse koopt minder, hoewel de vraag naar niche- en tweedeklasproducten is gestegen."

Daarnaast zijn er de aardbeien. "We verkopen nu aardbeien uit Trento, waar op een hoogte tussen de 800 en 1500 meter geteeld wordt. De temperaturen zijn nu te laag om te produceren, waardoor de prijzen stijgen en de consumptie daalt."

Meer informatie:
Cenerini Spa
Via Paolo Canali 1
40127 Bologna
Tel.: +39 (0)51 2861165
Web: www.cenerini.it

Publicatiedatum: