Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eindspurt voor asperges en rabarber

Traditioneel eindigt de oogsttijd voor asperges en rabarber in Duitsland op 24 juni. Wie dus nog zin heeft in de beide stengelgroenten moet opschieten, zegt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' uit Bonn.

Dit jaar begon de oogst van asperges en rabarber bijzonder vroeg in Duitsland. Hierdoor konden de consumenten ongebruikelijk lang van beide groentesoorten genieten. De planten hebben echter een rustfase nodig, waarin zij loof kunnen vormen.

Door fotosynthese worden reservestoffen gevormd, die vervolgens in de herfst in de wortelen worden opgeslagen. Dit natuurlijke proces is erg belangrijk, want alleen wanneer er voldoende reservestoffen worden opgeslagen, kunnen de asperge- en rabarberplanten in het komende voorjaar weer krachtig uitlopen.

In de komende 14 dagen heeft men in Duitsland dus de laatste kans om verse asperges en rabarber uit eigen land in te kopen. Beide groentesoorten kunnen overigens zeer goed ingevroren worden. Zo kan rabarber nog lang gebruikt worden als taartbeleg of als ingrediënt voor jam. En ook aspergeliefhebbers kunnen de wachttijd tot het komende voorjaar verkorten.

Publicatiedatum: