Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek Plant Research International en Universiteit Maastricht

"Causaal verband tussen inname blauwe bessen en gezondheidsbevorderende effecten"

De resultaten van het sinds 2008 tot 2013 uitgevoerde gezondheidsonderzoek voor
blauwe bessen zijn beschikbaar. Blauwe bessen zijn met recht een Superfood dat blijkt uit de rapportages afkomstig van Plant Research International (PRI) te Wageningen en de Universiteit Maastricht.

De resultaten van het onderzoek naar de bio-actieve stoffen van de verschillende rassen en de invloed van verwerkingstechnologieën op de stabiliteit van bio-actieve stoffen is gemeten door PRI Wageningen. De biologische activiteit en de mate van antioxidantwerking van verschillende blauwe bessen rassen en bio-actieve stoffen, als de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij de bescherming van de mens tegen oxidatieve DNA beschadiging zijn onderzocht door de Universiteit Maastricht.
Vooraf in najaar 2006 was al wereldwijd literatuur onderzoek uitgevoerd door PRI Wageningen.

In een interview gepresenteerd in het RTL4 programma "Life Is Beautiful" legt onderzoeker Dr. J.P.F.G. (Hans) Helsper zijn bevindingen uit aan presentator Erik Alexander Richter.


Belangrijkste conclusies;
We weten nu door (onafhankelijk) fundamenteel onderzoek:
  • dat blauwe bessen gezond zijn ("er is een causaal verband tussen inname van de blauwe bessen en gezondheidsbevorderende effecten");
  • blauwe bessen helpen obesitas en diabetes te voorkomen ("gunstig effect t.a.v. het vetzuur metabolisme dat een belangrijke rol speelt in het ontstaan van obesitas en diabetes");
  • dat de consumptie van blauwe bessen kan bijdragen aan een verlaagd kankerrisico;
  • dat consumptie van blauwe bessen kan bijdragen aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten ("er is een gunstig effect op processen die betrokken zijn bij bloedstolling");
  • welke rassen de meeste bio-actieve stoffen bevatten;
  •  de bio-actieve stoffen van de blauwe bes zeer stabiel zijn tijdens opslag en verwerking;
  • de antioxidantwaarden gemeten van in Noord Limburg geteelde rassen de zeer hoog zijn.
De rapportage onderzoek blauwe bes uitgevoerd door de Universiteit Maastricht, kunt u hier lezen

Publicatiedatum: