Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse aardappelmarkt: hoop op impulsen met de Paasdagen

Oostenrijkse handelaren en telers hebben nog steeds een en ander aan aardappelen in opslag liggen, meldt de Oostenrijkse website Bauernzeitung.at. De verkoop verloopt weliswaar gestaag, maar de verkochte hoeveelheden blijven daarbij echter te overzien. Met de kwaliteit van de voorraden is men voor midden april meestal zeer tevreden.

De afzet van premiumaardappelen in de levensmiddelenhandel verloopt gestaag op een stabiel prijsniveau. Met de naderende Paasdagen hoopt men op verdere impulsen. Vroege aardappelen uit het Middellandse Zeegebied zijn nog steeds slechts in verhoudingsgewijs kleine hoeveelheden en tegen hoge prijzen op de markt verkrijgbaar. Wat de export betreft blijft de situatie merkbaar gespannen. Export is nog steeds alleen mogelijk door prijsconcessies.

De telersprijzen bleven in week 15 op hetzelfde niveau als in de voorgaande week. Voor goede consumptiewaren voor de binnenlandse markt worden nog steeds prijzen tot 25 euro per 100 kg betaald. Voor premiumaardappelen met AMA-keurmerk uit het Weinviertel wordt tot 27 euro per 100 kg betaald.
Publicatiedatum: