Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer Duitsers telen zelf biologische groenten en fruit

Steeds meer Duitsers hechten waarde aan producten, die uit biologische teelt stammen. In opdracht van de Duitse bouwmarkt toom ondervroeg onderzoeksinstituut forsa begin februari namelijk circa 1.000 Duitse tuinbezitters. Hieruit bleek dat 68% van de ondervraagden bij de consumptie van groenten en fruit op bio-kwaliteit letten. Bovendien teelt één op de twee Duitse tuinbezitters groenten, fruit of kruiden zelf. De helft hiervan let ook bij zaden, plantgoed, grond en bemesting op bio-kwaliteit.

De redenen voor de eigen teelt variëren: 73 procent van de hobbytuinders plant zelf, omdat ze dat leuk vinden. Ongeveer twee derde doet het vanwege de betere smaak en 61% teelt omdat consumptie van de eigen oogst gezonder is. Bovendien wordt duidelijk dat het werken in de tuin niet alleen iets voor de oudere generatie is. Bij de teelt van groenten en fruit zijn de 18- tot 29-jarigen net zo ijverig als de 60+ generatie. Bijzonder actief zijn echter Duitsers van rond de 50 jaar.

46% van de ondervraagden die niet in hun eigen tuin actief zijn, gaven aan dat hen daarvoor de tijd ontbreekt. Circa één derde zei geen 'groene vingers' te hebben.
Publicatiedatum: