Nieuw concept Doozo: gezonde voeding en recepten thuisbezorgd
Frank Fol is sinds meer dan twintig jaar — nadat hij zijn koksmuts van Sire Pynnock aan de kapstok had gehangen — de Groentekok van de Benelux. Zijn missie? Doorheen zijn productontwikkeling, bereidingen en projecten iedereen gezonder en evenwichtiger te doen eten, met veel groenten en fruit. Zo liggen zijn gedrevenheid en expertise mee aan de basis van de restaurants Exki en stond Fol in voor de culinaire begeleiding van Frank De Winne in de ruimte, van de Belgische Olympische Ploeg in Beijing en Londen, de poolmissies van Dixie Dansercoer.... Bovendien is hij sinds 2012 voorzitter van de Meesterkoks van België.
Sinds enkele jaren koken Catherine Van Durme en Frank Fol geregeld voor - vooral chronisch en langdurig zieke - kinderen in de ziekenhuizen. Daarbij willen ze de kinderen (terug) het gevoel voor smaak en variatie bijbrengen en hun ouders ervan leren genieten om maaltijden met voldoende groenten te bereiden.
Doozo
Alstublieft: lekker eten, ook voor diabetici en glutenvrij. Met Doozo, een beleefde manier om in het Japans 'alstublieft' te zeggen, gaan ze een stap verder en willen ze hun overtuiging op zoveel mogelijk mensen overbrengen. In de Scandinavische landen bestaat het concept al om ingrediënten met een recept aan huis te leveren. Doozo gaat nog verder. Niet alleen levert Doozo uitermate zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en etenswaren met de bijbehorende recepten. Dit concept wordt nu uitgebreid met specifieke menu's voor diabetici en glutenvrije diëten, en aangevuld met selecties voor baby's, snackmomenten en gevarieerde drinks.
Alle menu's en gerechten zijn uitgewerkt door Frank Fol en Catherine Van Durme en worden voortdurend getest. Alle speciale recepten zijn nagekeken en goedgekeurd door A. Van de Sompel en K. Wellens, diëtisten verbonden aan het UZA (het Universitaire Ziekenhuis van Antwerpen).
Doozo wenst ook een punt te maken tegenover een wegwerpmaatschappij waarbij wereldwijd een derde van het voedsel wordt weggegooid terwijl één op zeven mensen honger lijdt. Daarom streven Catherine Van Durme en Frank Fol nauwgezet naar de juiste dosering en selectie van ingrediënten om zo goed als nooit iets weg te hoeven gooien. Bovendien vertrekken ze steeds van de seizoensgebonden opportuniteiten die de moestuin biedt. En tenslotte wordt de volledige Denk Groenten! Denk Fruit filosofie in de volledige Doozo benadering toegepast.
Praktisch
De Doozo zak moet ten laatste een week op voorhand online besteld worden via www.doozo.be. Elke maandagavond ontvangt men dan de ingrediënten en de recepten (die steeds een verrassing zijn) voor 3 of 4 warme maaltijden voor het aantal mensen en het type menu dat men heeft gekozen.
De ingrediënten blijven tot een week vers.
Een voorbeeld: reeds voor 72 € heeft men 4 gezonde en evenwichtige uitzonderlijke maaltijden voor 2 personen, men eet reeds Doozo vanaf 7 € (4 personen, 3 maaltijden).
In een notendop
• Doozo.be - Every day good food
• Ingrediënten en recepten aan huis geleverd voor 2 tot 6 personen (of vanaf 1 grote eter ;)
• Gezonde en evenwichtige menu' s met gemiddeld minstens 250 gr groenten per persoon
• Specifieke menu's (glutenvrij en diabetici) en specifieke recepten voor baby's, snacks en drinks
• Gecertificeerde selectie van ingrediënten, beveiligde online betaling en gecertificeerd gekoeld transport, goedgekeurd door Favv
• Vanaf 7 € pp evenwichtig en gezond eten
www.doozo.be