Zwiebelforum, 16/17 januari in Bonn

Uienoogst EU 6% lager

De uienoogst in de EU-landen laat dit jaar een daling van 6% zien ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar was de uienoogst ook al lager dan het jaar ervoor. In Duitsland komt de oogst zelfs 11% lager uit dan vorig jaar. Dat merkt ook de Duitse consument. In oktober betaalde hij voor een kilo uien in de supermarkt 0,77 euro, tegenover 0,63 euro in 2012.

In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk worden dit jaar eveneens minder uien geoogst dan een jaar eerder. Ook Nieuw-Zeeland en Australië vertonen een lichte areaaldaling. Wat zijn de gevolgen voor de 60.000 ton uien die jaarlijks vanuit het zuidelijk halfrond naar Duitsland gaan? En welke volumes worden nu daadwerkelijk geproduceerd in Polen en Rusland?

Deze en andere vragen worden besproken tijdens het 'Zwiebelforum 2014 in Bonn', dat op 16 en 17 januari wordt georganiseerd. Klik hier voor het programma.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.