VriesVers Platform geeft categorie een boost met ‘oktober VriesVers maand’

Vriesvers harder laten groeien dan de markt en de categorie VriesVers een 'warm' imago bezorgen. Dat zijn de doelstellingen van het VriesVers Platform. Om dit handen en voeten te geven, organiseert het VriesVers Platform in oktober de VriesVers maand. Dit jaar in de vorm van een pilot met Coop en Spar. Volgend jaar, indien succesvol, breder uitgerold over meerdere retailers. Gedurende de oktober VriesVers maand worden er diverse activiteiten georganiseerd die bij moeten dragen aan een beter imago en natuurlijk ook een hogere omzet voor de categorie.

"Het is algemeen bekend dat er bij de consument nogal eens wat barrières kunnen zijn omtrent de categorie VriesVers. Men heeft een bepaalde perceptie over de kwaliteit of vindt het schap gewoonweg 'koud en kil'. Bovendien hebben we ook met hele praktische zaken te maken zoals het feit dat boodschappenlijstjes voor VriesVers vaak al thuis gemaakt worden en een vaak volle vriezer. Deze barrières willen we met de VriesVers maand wegnemen. We gaan het kennisniveau van de consument omtrent VriesVers verhogen en aantrekkelijke acties organiseren", aldus Ruud Harmsen, voorzitter van het VriesVers Platform.
 

VriesVers menu's en receptkaarten


Er zijn diverse menu's samengesteld door Coop en Spar. De recepten vallen binnen een aantal thema's zoals 'snel&gezond', 'smullen&makkelijk', 'lekker&snel'. Door deze menu's prominent aandacht te geven in de communicatiemiddelen, kunnen consumenten niet meer om de VriesVers maand heen. Bovendien raakt men geïnspireerd door de culinaire mogelijkheden van VriesVers. Om consumenten nog verder te inspireren, worden er bij het schap van diverse VriesVers producten receptkaarten in een houder geplaatst.


Quizkrassen


Met Quizkrassen gaan we de consument aanzetten tot meer VriesVers aankopen en proberen we het imago van VriesVers een boost te geven. Consumenten krijgen van week 40 tot en met 45 bij aankoop van een VriesVers product bij Coop of Spar een kraskaart. Door naar de speciale actiewebsite www.devriesverskeuken.nl/quizkrassen te gaan en een vraag over VriesVers goed te beantwoorden, kunnen zij met hun code digitaal krassen. Wanneer er drie dezelfde afbeeldingen verschijnen, heeft men prijs! In totaal worden er 65 prijzen verloot. De hoofdprijs is een lang weekend IJsland met Icelandair. Verder worden er vier Whirlpool vrieskasten, tien Lenco tablets, twintig Lenco portable luidsprekers en dertig Lenco MP4 spelers verloot.

Radio spots 538 en radio 10

Om de campagne op een betaalbare manier breed in te zetten, is gekozen voor het massamedium radio. Radio 538, het best beluisterde radiostation van Nederland, wordt samen met radio 10 ingezet. Een station met een goede dekking in de koopkrachtige leeftijdsgroep tussen de 35 en 65 jaar. Gedurende de hele maand oktober worden 80 spots op radio 538 en 77 spots op radio 10 uitgezonden van woensdag tot en met zaterdag. De spots worden ingesproken door Health & Voedingscoach Vivian Reijs. In de radiospots wordt eerst een VriesVers weetje gedeeld waarna een trigger volgt om zelf je VriesVers kennis te testen op www.devriesverskeuken.nl/prijsvraag. Door de prijsvraag op de actiesite goed te antwoorden, maakt men kans op een Whirlpool vrieskast. Ook bij dit onderdeel van de VriesVers maand staat het verhogen van het kennisniveau en daarmee het verbeteren van het imago van VriesVers centraal.
 

Eén duidelijke boodschap


Gedurende de campagne wordt één boodschap in alle middelen gebruikt: VriesVers; voordelen van voor tot na. Deze boodschap zal uiteindelijk tussen de oren van de consument moeten blijven zitten. De categorie biedt veel voordelen. Het is niet alleen makkelijk maar biedt ook op culinair vlak meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken.


Bron: VriesVers Platform

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.