Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food Boost Challenge

Yvi Pullens van Tasty Tin bedacht een concept met gezonde producten in aantrekkelijke blikjes via vending machines in scholen om het gezonde aanbod toegankelijker en aantrekkelijker moet maken
Yvi Pullens van Tasty Tin bedacht een concept met gezonde producten in aantrekkelijke blikjes via vending machines in scholen om het gezonde aanbod toegankelijker en aantrekkelijker moet maken
Yarik Paszli en Elisa Witte van Seasonal Food waren runner-up met hun idee om seizoens gebonden kook-challenges te organiseren in samenwerking met middelbare scholen en toeleveranciers/supermarkten. Zo gaan jongeren beschikken over duurzame gezonde recepten en meer producten uit het seizoen eten.
Yarik Paszli en Elisa Witte van Seasonal Food waren runner-up met hun idee om seizoens gebonden kook-challenges te organiseren in samenwerking met middelbare scholen en toeleveranciers/supermarkten. Zo gaan jongeren beschikken over duurzame gezonde recepten en meer producten uit het seizoen eten.
Deze Vegan Bear Chef, Gabriele Bonddai, is geen finalist maar sponsor van de Food Boost Challenge en liet zijn 'kazen' proeven die gemaakt zijn van groenten en olieen. De kaassoorten bevatten tot 70% aan groenten.
Deze Vegan Bear Chef, Gabriele Bonddai, is geen finalist maar sponsor van de Food Boost Challenge en liet zijn 'kazen' proeven die gemaakt zijn van groenten en olieen. De kaassoorten bevatten tot 70% aan groenten.
David Teng en Yeewah Chong van Fruit TO GO willen in supermarkten Fruit TO GO stands plaatsen. Scholieren kunnen daar hun eigen fruittoppings kiezen bovenop een rijstepap
David Teng en Yeewah Chong van Fruit TO GO willen in supermarkten Fruit TO GO stands plaatsen. Scholieren kunnen daar hun eigen fruittoppings kiezen bovenop een rijstepap
Vendy, bestaande uit Matthew Roosenburg, Tara Lotte, Julia Corporaal, Boyd Huibergtse, zijn bezig met het ontwikkelen van snack producten op basis van wortelpulp
Vendy, bestaande uit Matthew Roosenburg, Tara Lotte, Julia Corporaal, Boyd Huibergtse, zijn bezig met het ontwikkelen van snack producten op basis van wortelpulp
Alice Leung en Yasmin Dijksterhuis (Veggie Smooth) bedachten verschillende rocket fuels, smoothies gemaakt van diepgevroren imperfecte groenten en fruit met hippe kleuren en namen. Ze kregen hiervoor de hoofdprijs en het aanbod om AppHarvest in de Verenigde Staten te bezoeken.
Alice Leung en Yasmin Dijksterhuis (Veggie Smooth) bedachten verschillende rocket fuels, smoothies gemaakt van diepgevroren imperfecte groenten en fruit met hippe kleuren en namen. Ze kregen hiervoor de hoofdprijs en het aanbod om AppHarvest in de Verenigde Staten te bezoeken.
De jury zit klaar voor de pitches Bianca Oudshoff (AppHarvest, niet op de foto), Wendy Scholtense-Bos (Medical Delta Living Lab Vit for Life), Isabelle Spinder (Dole), Gisella Silva (Rabobank), Joyce Winnubst (Vermaat), Natalie Winder (Aldi) en Ron Simpson (The Avocado Show)
De jury zit klaar voor de pitches Bianca Oudshoff (AppHarvest, niet op de foto), Wendy Scholtense-Bos (Medical Delta Living Lab Vit for Life), Isabelle Spinder (Dole), Gisella Silva (Rabobank), Joyce Winnubst (Vermaat), Natalie Winder (Aldi) en Ron Simpson (The Avocado Show)
Even uit de stoel voor een beweegmoment tussen de pitches door
Even uit de stoel voor een beweegmoment tussen de pitches door
Ron Simpson van The Avocado Show vertelt over de opstart van de succesformule
Ron Simpson van The Avocado Show vertelt over de opstart van de succesformule
Charlotte Boehm bedacht een Eat5High5 concept. Jongeren krijgen al 1/5 deel van de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen bij het eten van 1 plak cake.
Charlotte Boehm bedacht een Eat5High5 concept. Jongeren krijgen al 1/5 deel van de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen bij het eten van 1 plak cake.
Cile Fledderrus en Aisha Kaars van Veggie cookie bakten koekjes met veel fruit
Cile Fledderrus en Aisha Kaars van Veggie cookie bakten koekjes met veel fruit
Max van der Riet Noelelle Keunen Stijn van der Riet ontwikkelden de Power Tower voor snackgroenten en wonnen daarmee de publieksprijs
Max van der Riet Noelelle Keunen Stijn van der Riet ontwikkelden de Power Tower voor snackgroenten en wonnen daarmee de publieksprijs
Stan Ooms en Bonne Bras van Fused Food verstoppen groenten in snacks als kipnuggets en frikandellen en vervangen daarmee een deel van het vlees
Stan Ooms en Bonne Bras van Fused Food verstoppen groenten in snacks als kipnuggets en frikandellen en vervangen daarmee een deel van het vlees
Bedrijven die de Food Boost Challenge sponsoren
Bedrijven die de Food Boost Challenge sponsoren
Dixie van Dijk bedacht de Good Food Mood App die jongeren stimuleert meer groenten en fruit te eten en dat koppelt aan hun geestegesteldheid. Ze won de aanmoedigingsprijs.
Dixie van Dijk bedacht de Good Food Mood App die jongeren stimuleert meer groenten en fruit te eten en dat koppelt aan hun geestegesteldheid. Ze won de aanmoedigingsprijs.
Een sprong in de lucht bij het uitreiken van de hoofdprijs aan Veggie Smooth 
Een sprong in de lucht bij het uitreiken van de hoofdprijs aan Veggie Smooth 
Alle winnaars en jury op de foto
Alle winnaars en jury op de foto